Al toen hij zes jaar was wist hij het: paarden, daar ligt mijn hart! Op een boerderij in Asten was ponyrijden in die tijd een van de normaalste zaken van de wereld en al spelend groeide Piet Raijmakers op met pony’s die gevolgd werden door paarden. Met deze overstap werden al snel successen geboekt en als jonge ruiter werd hij dan ook direct Brabant kampioen. De eerste van de vele die zouden volgen.

Zo werd Piet in 1976 Benelux-kampioen en brak internationaal door met de beroemde Isocrates S van de familie Smarius. De jaren ’80 kenmerkten zich als een periode van vele grote nationale concoursen, met de beroemde Dunhill Trophy als serie,  en al snel stond Piet bekend als Mr. Dunhill en ontving uit handen van Prins Bernhard en de echte Mr. Alfred Dunhill de prijzen. In die periode verbond (huidig) hoofdsponsor Van Schijndel Bouwgroep zich aan Raijmakers en dankzij gezamenlijke keuzes en ambities werden vele getalenteerde paarden aangekocht en getraind. Een eindeloze reeks aan overwinningen volgde met prijzen op Europees, én wereldniveau.

Tegenwoordig houdt Piet Raijmakers Sr. zich binnen de stal, gevestigd in Asten, bezig met de begeleiding en training van getalenteerde ruiters en paarden. Als geen ander weet hij wat het is om op het hoogste niveau te moeten trainen en wat er bij komt kijken om de concurrentie aan te gaan. Dat paardensport in je bloed zit blijkt des te meer uit het feit dat ook zoon Piet Raijmakers Jr. succesvol deelneemt binnen de paardensport. Getraind en ondersteund door zijn vader boekt ook hij vele nationale en internationale successen waarmee hij de naam van Team Raijmakers voortzet en het toonbeeld is van een succesvolle samenwerking tussen begeleider, ruiter en zijn paard.