Op de laatste dag van de tweede week van de Z-Tour is Piet Raijmakers Jr. de dag goed begonnen. In de CSI3* 1.30m rubriek hield de Nederlander de concurrentie achter zich.


QUICK RESULTS 6yo
1. Stine Cassoe – Samba’s Survivor H
2. Olivier Van Roosbroeck – Narengo Stb
3. Alexander Liefsoens – Elnica Cl Z


In de 1.30m ochtendproef hield Piet Raijmakers Jr de concurrentie achter zich. Met zijn eigen 7-jarige Olaya Z (Ogano Sitte) am Raijmakers Jr net geen twee seconden voorsprong op Carron Nicol met onder het zadel Nistria Vd Winning Z (Nonstop). Voor eigen publiek vervolledigde Louis Le Grelle het podium.

De Belg sprong met de Clinton I-zoon, Crescendo Mb Z naar de derde plaats en bleef zo Olivier Van Roosbroeck in het zadel van Kallano van het Koetshuis (Quasimodo Z) voor. Danny Stappaerts vervolledigde de top vijf op de rug van Stash 3 Z (Stakkato).

Belgen domineren zesjarigen

Bij de zesjarigen wist enkel de Deense Stine Cassoe de chrono onder de 61 seconden te houden. In het zadel van de Ci Ci Senjor Ask-dochter, Samba’s Survivor H bleef Cassoe ruim één seconde voor op België’s Olivier Van Roosbroeck. Hij stuurde Narango Stb foutloos naar de tweede plaats.

Afgelopen winter imponeerde Van Roosbroeck met de Bisquet Balou C-zoon tijdens de hengstencompetitie. Alexander Liefsoens volgde op de derde en vierde stek. Liefsoens vervolledigde het podium met Elnica Cl Z (Elvis ter Putte) en volgde zichzelf op in het zadel van Esteluna Cl Z (Elvis Ter Putte).