Met Van Schijndel’s Jassy werd Piet Raijmakers Jr. in 2001 Brabants kampioen en al snel KNHS-kampioen. Het waren de voortekenen van internationaal succes en een professionele springsportcarrière. In de tussentijd combineerde Piet Raijmakers Jr. zijn eerdere beroep (metselaar) met zijn nieuwe loopbaan door mee te helpen de nieuwe manege thuis te bouwen. En Piet Raijmakers Jr. volgde de masterclass op de Nederlandse Hippische Beroepsopleiding in Deurne: “Dat vond ik een nuttige opleiding. Niet zozeer voor het rijden, maar meer voor de dingen er omheen. Je leert in het Engels en Duits over paarden praten, maar ook boekhouden, economie en alle andere zaken die te maken hebben met het opzetten van een paardenbedrijf.”

Van Schijndel’s Rascin is de beginjaren in de internationale sport zijn voornaamste troef geweest. In 2004 won Piet Raijmakers Jr. met de bruine hengst, goedgekeurd bij het KWPN, de Sires of the World-competitie. Bij zijn debuut op een Nederlands kampioenschap werden ze meteen 6e. Het aantal plaatsingen de afgelopen jaren op internationale concoursen is niet meer bij te houden maar overwinningen in Grote Prijzen zijn er ook: Piet Raijmakers Jr. en Van Schijndel’s Rascin wonnen al de grote prijs in Neeroeteren en Vestfold. Tijdens Samsung Super League-wedstrijden waren ze in de landenwedstrijd diverse keren erg succesvol. En in Lissabon wonnen ze met het Nederlandse team de Nations Cup.

Piet Raijmakers Jr. is 13 jaar lid geweest van het Rabobank Talententeam, de selectie van de beste jonge Nederlandse ruiters en amazones die professioneel begeleid worden in hun verdere ontwikkeling. Het doel van Piet Raijmakers Jr. ligt hoog: “Als professioneel ruiter in de sport zo ver mogelijk komen. En natuurlijk wil ik ook Olympische medailles, net als ons pa